Menu openen Menu sluiten

Stichting Present

Stichting Present gelooft dat mensen best bereid zijn om zich in te zetten voor de ander en de samenleving. De kloof tussen die bereidheid en het daadwerkelijk in actie komen is voor veel mensen (te) groot. Er is een brug, een verbindende schakel nodig. Present wil die schakel zijn.

Lokale verankering

Present doet dit door lokaal te verankeren middels zelfstandige stichtingen met volledig eigen verantwoordelijkheid. Hierdoor ontstaat er een lokaal netwerk waarbij de professionaliteit wordt gewaarborgd en een nieuw potentieel aan vrijwilligers wordt ingezet. Een van de onderscheidende punten is de aanpak, Present start bij het aanbod in plaats van de hulpvraag. Bovendien wordt er m.n. met groepen gewerkt, dus grotere, meer complexe portfolio zijn geen uitzondering. Zo zijn er in 2015 bijna 40.000 vrijwilligers ingezet via ruim 6.500 portfolio.

Present Nederland vervult een centrale rol in het onderhouden, vernieuwen en bewaken van het concept. Bovendien zorgt zij voor diverse ondersteunende diensten om het de lokale stichtingen zo makkelijk mogelijk te maken.

Nieuwe projectadministratie

Door de snelle groei was Present in 2014 op zoek naar een nieuw systeem om het enorm toegenomen aantal portfolio op lokaal en landelijk niveau eenvoudig te kunnen verwerken. Op basis van de bestaande infrastructuur van Landmerc+ was het mogelijk om binnen 3 maanden, tegen lage kosten, een aansluitende oplossing neer te zetten.

Deze projectadministratie maakt het mogelijk om aanmeldingen automatisch te verwerken in de administratie van de juiste lokale stichting. Ook is het mogelijk slimme relaties te leggen tussen vraag- en aanbod.

Elk jaar wordt bekeken welke wijzigingen gewenst zijn om de oplossing zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de groeiende organisatie.

Aldus Present Nederland:Vanuit hun jarenlange ervaring in de ict, was Landmerc+ uitstekend in staat om met gebruik van bestaande ZilliZ modules als het ware een maatwerkoplossing voor Present te bouwen. De onderliggende ketengedachte sluit goed aan bij het Present netwerk.”

Meer weten over Stichting Present? Wil je weten of er een Present stichting bij jou in de buurt is? Kijk dan op www.stichtingpresent.nl.